ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ

Η enflow διαθέτει προκατασκευασμένα συστήματα αποστράγγισης από πολυμερικό μπετόν, το οποίο είναι ένα ευέλικτο υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες.

Το συγκεκριμένο υλικό παρέχει στα κανάλια τετραπλάσια αντοχή σε σχέση με τα συμβατικά τσιμεντένια κανάλια αποστράγγισης, καθώς χρησιμοποιεί ως συνδετικό μέσο την πολυεστερική ρητίνη. Δημιουργεί ελαφρύτερα συστήματα και κατά συνέπεια πιο εύκολα διαχειρίσιμα στην τοποθέτησή τους. Επιπλέον, η λεία επιφάνεια του πολυμερούς σκυροδέματος επιτρέπει απορροή υψηλής ταχύτητας ενώ παράλληλα ο χαμηλότερος συντελεστής τραχύτητας επιτρέπει υψηλότερες παροχές στις ίδιες καθαρές διατομές. Τα πολυμερικά κανάλια έχουν αυξημένη αντοχή σε θερμοκρασιακές μεταβολές, χημικούς παράγοντες, καύσιμα και ελαιώδη, καθώς και στο αλάτι αποχιονισμού των δρόμων.

Τα κανάλια από πολυμερικό μπετόν ακολουθούν το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 1433 κι εφόσον συνδυαστούν με την κατάλληλη σχάρα μπορούν, πιστοποιημένα να φτάσουν αντοχές σε φορτία έως 90 τόνους.

Το μεγάλο εύρος αντοχής που ξεκινά από κλάση φόρτισης A15 και φτάνει έως F900, αλλά και τα πολλά ονομαστικά πλάτη και υλικά σχαρών τα καθιστούν ιδανικά για εσωτερικές και εξωτερικές χρήσεις.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απλές οικιακές εφαρμογές όπως εισόδους σπιτιών, αυλές, ράμπες υπογείων, γκαράζ, πισίνες έως σύνθετές εφαρμογές υψηλών καταπονήσεων και βαριάς κυκλοφορίας όπως αεροδρόμια, λιμάνια, βιομηχανικούς χώρους, αυτοκινητόδρομους κλπ.

Στην enflow θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και διάφορους τύπους πολυμερικών καναλιών που συνδυάζονται με μια ευρεία γκάμα σχαρών, από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα και χυτοσίδηρο.

Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει πολυμερικά κανάλια αποστράγγισης ιδανικά για εφαρμογές με περιορισμένο ύψος όπως μπαλκόνια και βεράντες, αλλά και ενισχυμένα κανάλια που φέρουν στο σώμα του καναλιού ενισχυμένες ακμές προστασίας προκειμένου να εγγυηθούν ανθεκτικότητα και αντοχή σε όλες τις κατηγορίες φορτίου.

Ειδικότερα, σε εφαρμογές βαρέως τύπου ένα σύστημα αποστράγγισης που αρχίζει να βρίσκει εφαρμογή τα τελευταία χρόνια είναι ένα μονολιθικό σύστημα του οποίου το σώμα του καναλιού και η σχάρα αποτελούν ένα ενιαίο προϊόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πολυμερικό μπετόν. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και σταθερό σε βαριά φορτία και περιοχές υψηλών καταπονήσεων, σε θέσεις όπου υπάρχει κίνδυνος κλοπής της σχάρας ή όπου αλλού απαιτείται ένα αξιόπιστο αλλά ταυτόχρονα οικονομικό σύστημα.

Ένα άλλο σύστημα από πολυμερικό μπετόν που χρησιμοποιείται αρκετά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι το ρείθρο πεζοδρομίου με ενσωματωμένο κανάλι αποστράγγισης. Με ένα μόνο σύστημα εξασφαλίζεται και το ρείθρο του πεζοδρομίου αλλά και το σύστημα της αποστράγγισης και δεν απαιτείται πλέον η χρήση σχαρών κατά μήκος του δρόμου.

Όλα τα πολυμερικά κανάλια διαθέτουν πλήρη σειρά εξαρτημάτων, όπως φρεάτια, πλαϊνές συνδέσεις, τερματικά ανοικτού και κλειστού τύπου, κλέιδωμα, κλπ.

    Ενδιαφέρεστε;

    Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.