Τομείς

Η υγιεινή και η ασφάλεια στη βιομηχανία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τη σωστή λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων αλλά και την παραγωγή ενός άρτιου τελικού προϊόντος. Η enflow, έχοντας προμηθεύσει πολλές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, μπορεί να προσφέρει συστήματα επεξεργασίας νερού και συστήματα φίλτρανσης αέρα/νερού σε επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων και βιομηχανίες, καθώς και λύσεις αποστράγγισης με βάση τις αρχές του Συστήματος HACCP.

Με μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και στην προμήθεια ανοξείδωτων συστημάτων αποστράγγισης, που περιλαμβάνουν ανοξείδωτα σιφώνια, ανοξείδωτα κανάλια τύπου Ωμέγα, ανοξείδωτα κανάλια με σχάρες βαρέος τύπου κ.ά., φροντίζουμε τα προϊόντα μας να είναι υγιεινού τύπου, αλλά και να είναι εύκολα στον καθαρισμό και τη συντήρησή τους. Προσέχουμε οι προμηθευτές μας να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομάδας Υγιεινής και Σχεδιασμού (EHEDG), και προσπαθούμε να συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη μελλοντικών κατευθυντήριων γραμμών βέλτιστης πρακτικής, συμβάλλοντας στην αύξηση των προτύπων και στη μείωση του επιχειρηματικού κινδύνου για τις βιομηχανίες τροφίμων.

Η ομάδα μας παρέχει τυποποιημένες αλλά και εξατομικευμένες λύσεις αποστράγγισης και είναι σε θέση να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της υγιεινής, όπως για παράδειγμα σε μια βιομηχανία παραγωγής πουλερικών που ανησυχεί για τη Listeria, μια βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων που θέλει να ελαχιστοποιήσει τη βακτηριακή μόλυνση, ή μια ζυθοποιία που χρειάζεται υψηλούς ρυθμούς απορροής.
Με ένα εύρος μηχανολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει συστήματα αντίστροφης ώσμωσης, αποσκληρυντές, χλωριωτές, UV, βιολογικούς καθαρισμούς κ.ά., το καταρτισμένο τμήμα των μηχανικών της εταιρείας μας, παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για να αναπτύξει το κατάλληλο εξατομικευμένο σύστημα που απαιτεί η κάθε εφαρμογή. Με τα συμβόλαια συντήρησης που αναλαμβάνουμε εγγυόμαστε τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες οι οποίες έχουν πιστοποιήσεις και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Φροντίζουμε τα φίλτρα μας να διαθέτουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση και διάρκεια, με τη μικρότερη δυνατή πτώση πίεσης. Τα φίλτρα βρίσκουν εφαρμογή σε φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες εμφιαλώσεως, βιομηχανίες τροφίμων, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, φανοποιεία, κ.α..

Αναλαμβάνουμε συμβόλαια συντήρησης TFM (Total Filtration Management) προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του αέρα που απαιτεί η κάθε εφαρμογή. Το TFM σημαίνει ότι, κατά την περίοδο του συμβολαίου, παρέχουμε τεχνική υποστήριξη και γίνεται αλλαγή φίλτρων, έτσι ώστε να εγγυηθούμε για την ποιότητα του απαιτούμενου αέρα στην κάθε εφαρμογή.

Η enflow, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης και επεξεργασίας νερού, παρέχει στους πελάτες της ένα πακέτο ολοκληρωμένων συστημάτων που είναι κατάλληλα για χρήση στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο τους.

Βασική προτεραιότητα στα κτιριακά έργα είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων και η εύκολη τοποθέτησή τους, σε συνδυασμό πάντα με ένα ολοκληρωμένο αισθητικά αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Με σημαντική παρουσία σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καθώς και σε κτίρια υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων LEED, η ομάδα μας είναι διαθέσιμή να σας κατευθύνει σχετικά, με υψηλής αισθητικής προϊόντα και εξατομικευμένες λύσεις, εξασφαλίζοντας πάντα την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής.

Τα προϊόντα της εταιρείας μας βρίσκουν εφαρμογή σε πλήθος κτιριακών υποδομών, όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, super market, κτίρια γραφείων, μουσεία, νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα logistics, δημόσια κτίρια, κατοικίες κ.α..

Εσωτερικά του κτιρίου απαιτούνται συστήματα που θα διευκολύνουν την κίνηση εντός αυτού, θα προστατεύουν τη δομή του, θα παρέχουν ασφάλεια κι άνεση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προσαρμόζονται στον εσωτερικό σχεδιασμό και την αισθητική ολόκληρου του κτιρίου.

Η εταιρεία μας μπορεί να σας προμηθεύσει με συστήματα επεξεργασίας νερού καθώς και με υλικά αποστράγγισης, όπως:
 • Showerdrains
 • Σιφώνια δαπέδου
 • Ανοξείδωτα σιφώνια και κανάλια
 • Βαλβίδες αντεπιστροφής
 • Λιποσυλλέκτες
 • Αποσκληρυντές
 • Συσκευή παραγωγής διοξειδίου του χλωρίου
Ο σωστός σχεδιασμός και συνδυασμός των δομικών υλικών του περιβάλλοντα χώρου μπορεί να αναδείξει την αισθητική του κτιρίου και να συμβάλει στη λειτουργική βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων του. Περιμετρικά του κτιρίου χρησιμοποιούνται μηχανολογικός εξοπλισμός και προϊόντα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία και προστασία της κατασκευής. Η εταιρεία μας διαθέτει για τους εξωτερικούς χώρους:
 • Κανάλια αποστράγγισης
 • Απορροές οροφής
 • Συστήματα διαχείρισης βρόχινου νερού
 • Καλύμματα φρεατίων
 • Σταθεροποιητές εδάφους
 • Ελαιοδιαχωριστές
 • Βιολογικοί καθαρισμοί
Η αποτελεσματική διαχείριση των όμβριων υδάτων στους αστικούς δρόμους και τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας είναι απαραίτητη για την ασφαλή κίνηση οχήματα και πεζών. Η enflow, κατανοώντας τις προκλήσεις και τη σημασία της παροχής συστημάτων υψηλής απόδοσης, παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα εξειδικευμένων προϊόντων επεξεργασίας και αποστράγγισης νερού, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να υποστηρίξουν έργα οδοποιίας. Οι λύσεις που προτείνονται για τη μέγιστη ασφάλεια των σύγχρονων οδικών υποδομών βρίσκουν εφαρμογή σε γέφυρες, σήραγγες, σταθμούς διοδίων, σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), κ.α..

Ενδεικτικά προϊόντα που όχι μόνο αυξάνουν την ασφάλεια αλλά και προστατεύουν το περιβάλλον είναι:

Μονολιθικό σύστημα καναλιού και σχάρας, που μπορεί να τοποθετηθεί εγκάρσια στο δρόμο ή ακόμα σε ευαίσθητα σημεία που είναι αυξημένα τα κρούσματα κλοπών σε σχάρες.

Με τα συστήματα HSD των γερμανικών προτύπων επιτυγχάνεται διπλή αποστράγγιση, τόσο στο οδόστρωμα όσο και κάτω από αυτό στο επίπεδό της μόνωσης, ιδανικά για γέφυρες.

Ελαιοδιαχωριστές οδοποιίας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ858 σε διάφορα μεγέθη μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε βιότοπους και προστατευμένες ζώνες όσο και σε οποιαδήποτε σημείο της οδοποιίας που το νερό των ομβρίων καταλήγει σε φυσικό αποδέκτη.

Έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια έντονες βροχοπτώσεις για μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα τα φρεάτια υδροσυλλογής να μην επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες παροχές, επομένως τα γραμμικά συστήματα αποστράγγισης να είναι μονόδρομος για μια σωστή και ασφαλή αποστράγγιση.

Η enflow διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε λύσεις αποστράγγισης κι επεξεργασίας νερού σε αεροδρόμια, καθώς έχει δώσει λύσεις και προμηθεύσει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και περιφερειακά αεροδρόμια εντός Ελλάδας. Είτε πρόκειται για απλές αισθητικές λύσεις, όπως σχάρες σχισμής σε χώρους κοινού, είτε για πιο σύνθετες λύσεις, όπως επεξεργασία νερού και λυμάτων, οι μηχανικοί της enflow παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις προμήθειας κι εγκατάστασης του εξοπλισμού.

Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας βρίσκει εφαρμογή τόσο εντός των αεροδιαδρόμων, όσο και κτιριακά, αλλά και σε περιφερειακές τεχνικές υποδομές, όπως γέφυρες, σήραγγες και τερματικοί σταθμοί.

Ο αεροδιάδρομος και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών αποτελεί την πιο απαιτητική εφαρμογή αποστράγγισης, αφού τα φορτία που δέχονται τα συστήματα είναι τεράστια και φτάνουν σύμφωνα με το πρότυπο EN1433 σε κλάσεις φόρτισης F900. Χαρακτηριστικά προϊόντα εφαρμογής σε αεροδιαδρόμους είναι τα κανάλια αποστράγγισης τύπου σχισμής, που μπορούν να αποφορτίσουν μεγάλες επιφάνειες. Τα ύδατα οδηγούνται μέσω προκατασκευασμένων καναλέτων σε τυποποιημένα συστήματα ελαιοδιαχωρισμού κατά EN858 και στη συνέχεια μέσω συστημάτων διήθησης στο έδαφος.

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις των αεροδρομίων απαιτείται η επεξεργασία του πόσιμου νερού, επομένως, ενδεικτικά, μπορεί να απαιτηθεί η χρήση αποσκληρυντών ή μονάδας παραγωγής διοξειδίου το χλωρίου. Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο, λόγω της ύπαρξης πολλών εστιατορίων, είναι η κεντρική διαχείριση του λίπους με συστήματα αυτόματων λιποσυλλεκτών, που αφενός μεν προστατεύει τα δίκτυα των σωληνώσεων από τις επικαθήσεις λίπους κι αφετέρου διευκολύνεται η διαδικασία εκκένωσης που γίνεται απλά και χωρίς οσμές. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στις απορροές και στα σιφώνια για τα μπάνια, αφού σε τέτοιες υποδομές πρέπει να εξασφαλίζεται η πυραντοχή και πυρασφάλεια. Αλλά προϊόντα που βρίσκουν εφαρμογή στις κτιριακές εγκαταστάσεις των αεροδρομίων είναι τα κανάλια αποστράγγισης, οι ανθρωποθυρίδες, οι απορροές οροφής κα..

Κατά την κατασκευή των αεροδρομίων δημιουργούνται αρκετές τεχνικές υποδομές, όπως δρόμοι πρόσβασης, γέφυρες, σήραγγες, τερματικοί σταθμοί. Η γκάμα των προϊόντων της enflow περιλαμβάνει καλύμματα φρεατίων, σημειακές απορροές, κανάλια αποστράγγισης, ρείθρα αποστράγγισης, τα οποία όχι μόνο εξασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια αλλά προσφέρουν κι ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.