ΣΧΑΡΕΣ ΟΜΒΡΙΩΝ


Η εταιρεία μας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από σχάρες απορροής υδάτων από ελατό χυτοσίδηρο. Το εύρος των προϊόντων περιλαμβάνει σχάρες σημειακής απορροής καθώς και σχάρες για γραμμική αποστράγγιση. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαστάσεων ενώ είναι σχεδιασμένες για απλές ή βαρέως τύπου εφαρμογές. Η κλάση φόρτισης εκτείνεται από A15 έως F900 κατά EN124. Μπορούν να φέρουν μηχανισμό κλειδώματος ενώ συνήθως έχουν λάστιχο ανάμεσα στο πλαίσιο και στη σχάρα ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος κατά τη διέλευση οχημάτων. Επιπρόσθετα ανάλογα με την εφαρμογή (κτίριο ή οδοποιία) μπορεί να είναι βαμμένες ή όχι. Οι σχάρες οι οποίες δεν είναι βαμμένες είναι περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον διότι χρειάζονται λιγότερη ενέργεια στην παραγωγική τους διαδικασία ενώ σχεδόν άμεσα θα δημιουργηθεί ‘’πατίνα’’ η οποία και προστατεύει τον πυρήνα του υλικού. Οι βαμμένες σχάρες έχουν ένα πιο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά είναι προσωρινό ενώ η βραδεία αποδέσμευση της βαφής μολύνει το περιβάλλον. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN124 η συνήθης επιλογή στην κλάση φόρτισης είναι η D400, ειδικά σε έργα υποδομών διότι ένα επικαθήμενο φορτηγό έχει την ίδια επίπτωση με 68.000 αυτοκίνητα.

Σχάρες ομβρίων για γραμμική αποστράγγιση

Η γραμμική επιφανειακή απορροή με σχάρες προτείνεται σε περιπτώσεις αποστράγγισης μεγάλων επιφανειών ή όταν πρέπει να περιοριστούν οι ρύσεις της επιφάνειας προς το σύστημα απορροής. Είναι ιδανικές σε χώρους με πολλές επικαθίσεις και φερτά υλικά αφού μπορεί να δοθεί κατά μήκος κλίση, στο από κάτω τους τσιμεντένιο αυλάκι.

Διαθέτουμε ένα εύρος προϊόντων που το πλάτος της σχάρας μπορεί να φτάσει και το 1m. Οι σχάρες είναι ιδανικές σε μεγαλύτερα συστήματα απορροής, αφού τα τυποποιημένα αυλάκια με σχάρα συνήθως συμφέρουν οικονομικά για πλάτη μέχρι 30cm. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης σχάρες με σύστημα κλειδώματος ιδανικές για περιοχές με υψηλά ποσοστά κλοπών και βανδαλισμών καθώς σε περιοχές με πολύ έντονες και βίαιες δυναμικές φορτίσεις.

Σχάρες ομβρίων για σημειακή αποστράγγιση

Σχάρες ομβρίων σε διάφορες διαστάσεις και κλάσεις φόρτισης κατά EN124.Μπορούν να έχουν κλείδωμα η λάστιχο για την ελαχιστοποίηση του θορύβου.

    Ενδιαφέρεστε;

    Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.